tisdag 27 december 2011

Årets presentbok...

... tror jag utan tvekan är Zlatan Ibrahimovic bok Jag är Zlatan - berättat för David Lagercrantz. Säkert har boken legat under många julgranar i år och jag tror inte att boken mister sin glans än på ett tag. Själv har jag inte läst den, men i min närmaste familjekrets har min man och mina tre svågrar boken i sina iPads. Min fjärde svåger ville däremot läsa boken i pappersform. Det här är då fem män som knappt eller rättare sagt aldrig läser en bok. Häftigt!

Jag är själv inte fotbollsintresserad, men bilderna jag har sett i boken när jag snabbt bläddrat igenom, gör att jag väldigt gärna vill läsa Zlatans bok och även läsa om alla fotbollsproffs han har träffat. Och baksidestexten är väldigt lockande:

I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut. För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.

Spännande! En bok jag kan rekommendera med all säkerhet - innan jag själv har läst den.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar