måndag 17 oktober 2011

Läser just nu...

... EREBOS! Boken utkom i september och är skriven av Ursula Pozanski. Boken Erebos har blivit en internationell succé som har översatts till 17 språk.

Om boken enligt bokförlaget Opal: Erebos är en piratkopia av ett dataspel som skickas runt i Londons skolor. Det sprids snabbt och leder till att studenterna fastnar helt och spelar nätterna igenom. 16-åriga Nick är en av de som fallit handlöst för spelet. Han fastnar i spelets intelligenta fällor som alla går ut på en sak. Hämnd. Erebos manipulerar sina spelare även när de inte spelar. Det kan det göra eftersom det under spelets gång tar sig in i datorns hårddisk och använder sig av informationen där. När spelet ger Nick uppdraget att förgifta en av lärarna på skolan (som försöker stoppa Erebos) inser Nick faran. Tillsammans med några vänner börjar han undersöka spelet och upptäcker något förskräckligt. Det visar sig att de är ute precis i sista stund.

2 kommentarer :

  1. Jag tycker det där är en riktigt bra bok, men själva spelet var lite väl tekniskt avancerat för att jag skulle kunna köpa det rakt av. Svag fyra var den likväl värd, och det var definitivt ett välkommet tillskott till ARG/VR-genren!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte riktigt läst så många sidor som jag egentligen borde nu när det har varit helg. Har därför inte kommit till den delen som handlar om spelet.

    MEN, det här med att spelet ger Nick uppdraget att förgifta en av lärarna (baksidestexten)... den delen lät intressant! ;)

    SvaraRadera