fredag 21 oktober 2011

Ers Kungliga Höghet - Danielle Steel

Danielle Steel är en flitig författare och en känd sådan också. Jag har alltid tänkt att jag ska läsa en av Steels böcker, men ibland blir det inte av helt enkelt. Men nu, äntligen, kan jag lägga en av hennes böcker i min hög med lästa böcker. Jag har nämligen läst boken Ers Kungliga Höghet.

Ers Kungliga Höghet är historien om prinsessan Christianna, en ung kvinna och dotter till den regerande prinsen av Liechtenstein, ett litet land i Europa. Christianna växer upp i Europa, men går på college i USA, en upplevelse som förändrar hennes livsperspektiv och får henne att inse att hennes plikt som en prinsessa är en börda. Hennes pappa är bestämd när det gäller hennes roll och hennes framtid. När hon kommer hem från USA återupptar hon sitt arbete; gör framträdanden, klipper band under invigningar och skakar hand med en massa människor.

Efter att ha bott i USA, kan Christianna inte föreställa sig en sådan ihålig tillvaro. Hon vill göra något meningsfullt i sitt liv. Det kräver dock att hon övertygar sin pappa om att ge henne ett år att uppleva livet utanför palatset. Och det är så hon hamnar i Östafrika och arbetar under täckmantel som volontär för Röda Korset. Där träffar hon Parker, en amerikan som arbetar med Läkare utan gränser. Christianna och Parker blir förälskade i varandra. Parker är ovetandes om Christiannas hemlighet, men när den politiska situationen i landet de befinner sig i blir för instabilt, berättar Christianna om sin hemlighet och förklarar att det är omöjligt för dem att fortsätta sin kärleksaffär.

En serie olyckliga händelser komplicerar saker och ting ytterligare. Det är mycket upprepning i boken om plikt, politik och åter plikt. Det fina i berättelsen är Christiannas vilja om att göra mer i livet. Men som sagt, varje kapitel handlar om hur hårt en prinsessas liv är, vilket blir lite irriterande.

Det här är en roman att läsa en lugn eftermiddag, men det är inget jag rekommenderar att du köper. Låna den på biblioteket istället, för det är ingen bok du läser två gånger.


Recenserad av Bookis syster för Bookis litteraturblogg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar