fredag 26 augusti 2011

På tal om Romeo och Julia...

... så kan jag berätta att William Shakespeares Macbeth finns nu återberättad på modern svenska. Det är historien om en mans hänsynslösa kamp för att nå storhet och makt. Den här versionen som jag pratar om är ett illustrerat seriealbum som ger en rik och levande inblick i Shakespeares ödesdrama. Den ingår i Argasso bokförlags Klassiska seriealbum som är en ny serie tecknade album som i lättläst stil återberättar stora klassiker. I serien finns också Frankenstein som utkom oktober 2010.

Fler (ny)utkomna böcker från bokförlaget är:

Eldlekar av Robert Swindells. Boken handlar om Josh som tänder eld på ställen i samhället för att uppleva känslan av makt. Han leker med elden och han är ingen nolla! Men den som leker med elden...

Illusioner av Judy Waite handlar om flickan Elsa som genom en lögn hjälper en mördare att komma undan.

Du är min av Nigel Hinton är berättelsen om Ryan och hans mobiltelefon som kan göra saker som han knappt kan tro är sanna.

Ovanstående tre böcker ingår i serien Läsvänligt, vilket betyder att de är speciellt riktade till barn och ungdomar med läs- och skrivsvårigheter eller med svenska som andraspråk.

1 kommentar :

  1. Du är min är sjukt dålig.
    Eldlekar är däremot en läsvärd bok.
    Illusioner är tämligen medioker. Den är inte direkt dålig utan mest 'meh'.

    Macbeth ska bli intressant att läsa, likaså nästa bok i serien - Jane Eyre. Tydligen är det en av Englands främste illustratörer som stod för den.

    SvaraRadera