onsdag 27 juli 2011

Röd lilja - Nora Roberts

Har precis läst färdigt Röd lilja, den tredje delen i Nora Roberts trilogi om tre kvinnor. Så här står det i baksidestexten:

Hayley älskar sin lilla dotter, sitt arbete på Harpers handelsträdgård, sina väninnor Roz och Stella och vänskapen med Roz son Harper. Hon vill inte riskera allt detta för en förälskelse. Men en osalig kvinnlig ande som har hemsökt godset sedan slutet av 1800-talet vill något annat. TPB:s talboksannotation: Del 3 i en serie inledd med Blå dahlia. De tre kvinnorna - Hayley, Rosalind och Stella - bor och arbetar alla på Harpers handelsträdgård. Hayley älskar sin lilla dotter Lily och sitt arbete i trädgården. Länge har hon undvikit att bli förälskad i någon ny man men känslorna börjar växa sig starka för den stilige Harper. Men det finns någon som står i vägen för dem. Vem är den osaliga anden som hemsöker gården?

Röd lilja är en trevlig bok som fokuserar på Hayley och hennes växande relation med Harper, Roz son. När hon till slut ger efter och sätter sina känslor i handling, upptäcker hon att Harper känner likadant för henne. Snart börjar Hayley en del negativa saker i sin nya relation och det blir inte heller lättare att hantera relationen när hon upptäcker att hon är gravid med Harpers barn.

Vissa författare är inte riktigt mitt förstahandsval, men trots detta har jag lite svårt att inte läsa deras böcker. Ibland är det skönt att läsa litteratur som inte kräver mycket tankeaktivitet och Nora Roberts känns lite som en sådan författare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar