fredag 29 juli 2011

Michael Jackson - The King of Pop 1958-2009

Vänster bild: Michael Jackson, Walk of Fame. Hollywood, juni 2011.
Höger bild: Michael Jackson, Madame Tussauds Hollywood, juni 2011.

Båda korten togs under min vistelse i Los Angeles, USA, i juni 2011. Det finns och kommer att finnas en fascination för Michael Jackson, The King of Pop, världen runt. Han var en av vår tids största superstjärnor som lämnade scenen för gott den 25 juni 2009 efter ett hjärtstillestånd i sitt hus i Holmby Hills vid Sunset Boulevard i Los Angeles. Jag var förbi hans hus i Beverly Hills, fast på långt håll eftersom det stod en vakt utanför.

Nu sitter jag här hemma i Sverige med en biografi om en av världens mest mångsidiga och karismatiska talanger - mannen som gav oss moonwalken, Black or White - videon och Thriller. Även på Disneyland, Anaheim Los Angeles visas nu Michael Jacksons film Captain EO, en 17-minuter kortfilm i 3D av Francis Ford Coppola.

Det här är en fantastisk biografi, Michael Jackson: The King of Pop 1958-2009, skriven av Chris Roberts. Den handlar om Michael Jackson från det att han var en liten pojke till dagen då en unik artist, vars mästerverk sparkade och flög och virvlade och svävade, nu för alltid kommer att förbli en fjäril, en gåta, en myt, ett mysterium, något magiskt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar