tisdag 10 maj 2011

Svart flicka Vit flicka - Joyce Carol Oates

LL-förlaget ger ut lättlästa böcker. Svart flicka Vit flicka, som jag har läst är en av de böcker som ges ut av förlaget, skriven av Joyce Carol Oates, men bearbetad av Cecilia Davidsson till en mer lättläst version.

Bokens berättelse är en historia som återberättas, femton år senare, av Genna. Berättelsen handlar om Minette som är svart och Genna, en vit flicka och ättling till grundaren av skolan flickorna går i. Flickorna delar rum på studenthemmet på Schuyler College, men Genna lyckas aldrig bryta sig igenom den mur som Minette byggt kring sig. Minette släpper inte in någon i sitt liv och så småningom börjar hon utsättas för rasistiska hot. Genna är den enda som försvarar Minette och snart börjar hon misstänka att något inte står rätt till.

I boken sker två olika handlingar. Dels Genna som försöker bli vän med Minette, men också att Genna försöker förstå sig på sina föräldrar samt anledningen till att familjen är som den är.

Jag upplever boken som en otroligt förkortad version och det känns som om den bara avverkar handlingen i all hast. Många lättlästa böcker är möjligen förkortade, men handlingen blir ändå intressant att följa. Jag tycker inte att detaljerna är så färgrika i denna bok vilket gör att boken är tråkig att läsa.


Recenserad av Bookis syster för Bookis litteraturblogg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar