torsdag 12 maj 2011

Serieplaneten

Serieplaneten är ett svenskt serieförlag som publicerar serier. Jag har själv fått ta del av:

En hyllning till: Kungen av POP - Michael Jackson i serieform. Det är en biografi om Kungen av pop och den handlar om Michael Jacksons liv från det att han var barn till det att hans karriär tog fart. Biografin handlar också om Neverland och om de bekymmer han hade och hela serien är en jättefin hyllning till Jackson! I tidningen finns också en plansch med en bild av Michael Jackson på både fram- och baksida.

Historien om Stephenie Meyer - Twilights skapare. Stephenie Meyers liv har blivit en serietidning, en biografi om hur Meyers Twilight serie började med en dröm och som nu har blivit bästsäljande böcker och filmserie. Serietidningen handlar mer om Meyer än om Twilight; om Meyers ungdomstid till hennes framgång som författare. Forks historia, den amerikanska staden som man får läsa om i Twilight, får man också läsa om i biografin.

Agent Marc Saunders är en ny svensk orginalserie av Mikael Berkvist under artistnamnet Mike Berg. En meteorit från Mars slår ner på jorden och faller i händerna på Rex Kane, en president med illvilliga avsikter. Meteoriten är smittad med en dödlig livsform och Rex Kane planerar att med hjälp av den döda den sittande presidenten. Mot detta står en man med superkrafter - Marc Saunders. Äventyret har börjat!

Serieplanetens biografier i serieform är underhållande, men de går inte riktigt in på djupet med sina få sidor. Teckningarna är lite stela. Seriebiografierna innehåller dock detaljer jag inte kände till förut. När det gäller superagenten Marc Saunders faller den inte mig i smaken. Det här är en klassisk actionserie med superkrafter, agenter och utomjordingar. Handlingen är svår att följa och känns ibland ofokuserad. Men serierna är värd att läsa för den som tycker om seriegenren.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar