fredag 20 maj 2011

Förlorad ängel - Becca Fitzpatrick

Jag har precis avslutat boken Förlorad ängel och jag kan tala om att den börjar där Fallen ängel slutade, men Patch och Nora i varandras armar som njuter av den första sommaren tillsammans som ett par. För en gångs skull verkar Noras liv vara perfekt - ingen är ute efter att döda henne. Men snart visar det sig att detta ögonblick av frid är lugnet före stormen och Nora hamnar än en gång i övernaturliga problem.

Patch återkomst i form av en skyddsängel gör inte förhållandet mellan honom och Nora lättare. Ärkeänglarna är emot deras förhållande och väntar på det rätta tillfället att avslöja Patchs relation med Nora så att han kan dömas till en evighet i helvetet. Detta ställer relationen på sin spets som får Patch och Nora att bryta upp.

Nora har också börjat se sin avlidne far på de mest ovanliga platser. Hon har börjat få anteckningar från en mystisk organisation som heter "Svarta handen", vilket får Nora att undra om hennes nefilim arv har med detta att göra och om Patch är den som har dödat hennes far? Med allt detta hängandes över Patch och Nora, börjar man undra om deras förhållande kommer att gå tillbaka till hur det var förut?

Det hela börjar med Patch och Nora som är det perfekta ängel-människoparet. Trots att Nora gör slut, lyckas hon och Patch alltid befinna sig på samma plats hela tiden. Deras relation är självklart berättelsens fokus och triviala frågor, som att Noras pappa är död, är ingen big deal. Det förekommer också en hel del gnällande från Noras sida gällande Patch: "Han älskar mig / han älskar mig inte" vilket efter ett tag blir lite outhärdligt.

Jag tyckte inte om den här boken lika mycket som Fallen ängel. Jag gillar Nora, trots att hon är lite dunkel när det kommer till Patch och trots att hon är lite feg när det gäller att slåss mot de som gör henne illa. Hennes bästa vän Vee är fantastisk och hon ställer upp för Nora HELA tiden. Liksom Fallen ängel är historien är ganska långsam till en början, men idéer byggs upp och växer till en slutlig lysande final.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar