måndag 18 april 2011

Det magiska smycket - Amy Tree

Jag visste ungefär vad som väntade när jag började läsa Silverdammens hemlighet, del 2 i Det magiska smycket serien, och jag måste säga att Amy Tree är en fantastisk författare. Hon ger Stella och hennes bästa vän Madde en spännande resa för att hitta den magiska amuletten i form av en hästsko.

Del 5 i serien - Spindelväv och guldvingar - får vi än en gång träffa Stella och Madde. De arbetar på ett regnskogsprojekt när de transporteras till Karismas djungel. Håriga spindlar, vildsinta krokodiler och tjej-ätande växter är problem de måste handskas med. Men inget kan stoppa Stella i hennes strävan efter att finna fjärilsamuletten.

Isjungfruns tårar, del 7, börjar med att Stella och Madde åker skridskor och hamnar i Karismas snöiga land. Trollkarlen Zorgan är efter flickorna och skickar snöodjur och snöstormar för att göra deras uppgift ännu svårare. Flickornas uppgift är att hitta den sjunde amuletten, en snöflinga.

Det magiska smycket av Amy Tree är välskrivna berättelser som är både charmiga och roliga. Tillsammans med första boken får man ett armband och resterande böcker i serien innehåller en berlock att sätta fast på armbandet, för att smycket ska bli magiskt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar