onsdag 6 april 2011

Änglavakter - Kristina Ohlsson

Kristina Ohlssons tredje bok heter Änglavakter och är av Piratförlaget utsedd till Årets Påskdeckare. Ohlsson arbetar på världens största regionala säkerhetsorganisation OSSE i Wien och på fritiden skriver hon imponerande kriminalromaner.

Kriminalromaner är inte det första jag plockar på mig när jag ska läsa nya böcker. Men sedan Ohlssons debutbok Askungar, har jag varit nyfiken på hennes kommande romaner. Och författaren har förbättrat sitt skrivande nu i sin tredje bok om civilpolisen Fredrika Bergman och hennes kollegor.

Utanför Stockholm, i Midsommarkransen, hittas en ung kvinna styckad och begravd i skogen. Ganska snabbt identifieras flickan som Rebecca Trolle, en försvunnen student sedan två år tillbaka. Alex Recht leder utredningen på flickans försvinnande och i samband med utgrävningarna av brottsplatsen hittar polisen fler fynd. Fler människor har blivit mördade flera decennier tillbaka och alla spår leder till den stumma barnboksförfattarinnan Thea Aldrin som nu bor på ett ålderdomshem.

Flera mordoffer senare och många misstänkta i kombination med utredarnas personliga komplikationer bidrar till bokens spänning, som ökar för varje sida man läser. Det här är en bra polisroman som övertygar läsaren utan överdrifter. Riktigt snyggt omslag har den också!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar