fredag 18 mars 2011

VIKTIGT VIKTIGT VIKTIGT

Oj då, höll nästan på att glömma! Den 7 + 8 april kommer Pauline Gibbons och Maaike Hajer till Stockholm! Det är ett unikt tillfälle att få träffa två professorer med aktuell forskning om flerspråkiga elevers lärande. De kommer att tala om en undervisning som utmanar elevers utveckling både när det gäller språk och kunskap - en undervisning som gynnar alla elever och som angår alla lärare.

Lärare i svenska som andraspråk har ett övergripande ansvar för flerspråkiga elevers utveckling, men lärare i andra ämnen måste ta ett större ansvar för språk kopplat till ämne, så att språket blir ett instrument för lärande och inte ett hinder i undervisningen.

Pauline Gibbons är professor vid University of Technology i Sydney, Australien och Maaike Hajer är professor vid University of Applied Sciences, Utrecht. Nu kommer de till Stockholms universitet, i samarbete med Nationellt centrum för svenska som andraspråk och Hallgren & Fallgren, för att prata om språk- och kunskapsutvecklande undervisning - vägen mot högre måluppfyllelse och skolframgång för flerspråkiga elever. Här kan du läsa om både Gibbons och Hajers senaste bok inom språk- och kunskapsutvecklande undervisning.

Vem ska gå på detta? Lärare i svenska som andraspråk, lärare som undervisar flerspråkiga elever i andra ämnen, lärarutbildare och lärarstudenter. Det här är seminariet man INTE vill missa. Jag kommer definitivt att gå. Vi ses den 7 april!

Ja, ja, jag vet, jag skulle stänga av datorn... men jag var bara tvungen att berätta om Gibbons och Hajer för er först.

6 kommentarer :

 1. Svenskar är rädda för andra språk, man får bara prata svenska i fikarummen..

  SvaraRadera
 2. Hur övervinner vi denna rädsla?

  SvaraRadera
 3. (förstår att alla pratar inte om en själv, varken skit eller bra :)

  SvaraRadera
 4. Jag ska gå! :) Ser verkligen fram emot det!

  SvaraRadera
 5. Kul! :) Då ses vi där!

  SvaraRadera
 6. Missa inte detta :) http://www.pedagogstockholm.se/-/Kalendarium/Sprakutveckling/ATT-UNDERVISA-SPRAKINRIKTAT-I-NO-OCH-MATEMATIK--EN-INTRODUKTION-AV-MAAIKE-HAJER/

  SvaraRadera